Volg Keunsem Vrugger op
Keunsem Vrugger
Koninksem
Secretaris:
guy@koninksem.eu
Copyright © 2012 - 2025  webmaster  Jos Van Campfort  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail:  jos@koninksem.eu
Bankrekening Nr.
IBAN: BE64 0688 9161 6852     BIC: GKCCBEBB
Vervolg Jean Ernots - Wielerlegende              2Ernots Jean zijn drinkbus was altijd gevuld met koffie en 2 rauwe eieren.
Vele renners zoals Masson Emiel, Deltour Hubert en Neurville François, die later zeer goede beroepsrenners zijn geworden, vonden in Jean een geduchte tegenstander.
Het pronkstuk van zijn wielercarrière is de ploegkoers voor onafhankelijken in Xhendremael waar hij samen met Huts Jef uit Tienen als ploegmaat alle grote renners uit die tijd klopte.


Jean was aardig op weg om beroepsrenner te worden.
Zijn grote droom was om zijn groot idool Victor Lenaers op te volgen in de Ronde van Frankrijk. We wisten dat Jean goed bergop kon rijden en op onverharde wegen sterk uit de hoek kon komen.
Iets wat hem goed van pas zou komen in de Ronde van 1935. Na een goed voorjaar te hebben gereden moest hij een medisch onderzoek ondergaan voordat hij afreisde naar zijn grote Ronde van Frankrijk.
Hij was op het toppunt van zijn vorm. Maar toen men vaststelde dat hij een groot sporthart had, werd dat aanzien als een afwijking en kreeg hij dringend verzoek om te stoppen met sport.

Zijn wereld stortte in.
Hij kon hem niet winnen, zijn Ronde van Frankrijk, hij heeft zelfs nooit deelgenomen.

Hij is er nooit geweest, of toch, één keer met de bus naar Lourdes in 1969.

Keunsem Vrugger
Wist je dat je alle nieuws over Koninksem en zijn inwoners hier kwijt kan?  Mail het ons ...
HEEMKUNDIGE KRING VAN KONINKSEM