Volg Keunsem Vrugger op
Keunsem Vrugger
Koninksem
Secretaris:
guy@koninksem.eu
Copyright © 2012 - 2025  webmaster  Jos Van Campfort  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail:  jos@koninksem.eu
Bankrekening Nr.
IBAN: BE64 0688 9161 6852     BIC: GKCCBEBB
Opgravingen in Koninksem (vervolg)
BELANGRIJK

DE ARCHEOLOGISCHE VONDSTEN.

In totaal werden er 83 munten gevonden. 13 Daarvan (leesbare munten) dateren met zekerheid uit het midden en de tweede helft van de 18e eeuw.  Verder werden er minstens 70 musketkogels gevonden en verschillende uniformgespen . 
De combinatie met de veldoventjes lijkt te wijzen op een 18e eeuws militair kampement. Uit historische bronnen is geweten dat in de 18e eeuw minstens 2 keer een leger in de buurt van het dorp Koninksem zijn kamp opgeslagen heeft.  Dit was tijdens de Spaanse Successieoorlog (1701-1714) en de Oostenrijkse Successieoorlog (1740-1748) .  Op basis van de muntvondsten  komt deze 2e oorlog het meest in beeld voor dit kampement.
Volgens Wikipedia op internet zou het hier gaan om de belegeringen van Maastricht en/of Bergen-Op-Zoom

VEEL BELANGRIJKER

Elke en Co hebben  zeer herkenbare  aluminiumvondsten gedaan.  Op enkele zijn sporen van een groengrijze verflaag te herkennen . Op basis van eerder onderzoek van WOII crashsites (Kesselt, Meulenweg) kunnen we vrijwel zeker zeggen dat het om een vliegtuig gaat.
Steven Vandewal, onze stadsarchivaris, is op de hoogte van minstens één vliegtuigcrash in Koninksem.  De precieze locatie is voor hem echter onbekend

BELANGRIJKE OPROEP

Mensen die informatie hebben over vliegtuigcrashes tijdens de 2e wereldoorlog in Koninksem, gelieve contact op te nemen met Keunsem Vrugger of met het Stadsarchief van Tongeren.  Steven Vandewal en Keunsem Vrugger zullen jullie zeer dankbaar zijn.

Dank bij voorbaat.
Freddy Ernots
Keunsem Vrugger
Wist je dat je alle nieuws over Koninksem en zijn inwoners hier kwijt kan?  Mail het ons ...
HEEMKUNDIGE KRING VAN KONINKSEM